მოვემზადოთ ზამთრისთვის - ხრაშუნა კომბოსტოს მწნილის აქამდე უცნობი რეცეპტი


ყველა ოჯახს კომბოსტოს მწნილის მომზადებული თავისი, განსაკუთრებული მეთოდი აქვს და ის თაობიდან თაობას გადაეცემა. თუმცა ინტერნეტში ბევრი საინტერესო რეცეპტი არსებობს და თქვენ უკვე სამზარეულოში გაქცევას ცდილობ, რომ ოჯახის წევრები ხრაშუნა და სასარგებლო საკვებით გაახაროთ.

კომბოსტოს მწნილის მომზადების მეთოდებზე შეგვიძლია საათობით ვწეროთ: მხოლოდ მარილი, მარილი და სანელებლები, მშრალი მეთოდი, მარინადი ძმრით და მის გარეშე, თხლად დაჭრილი ან ოთხ ნაწილად გაჭრილი ხილის, ბოსტნეულის და მწვანილების დამატებით.

ასეთი მეთოდების უპირატესობა იმაში მდგომარეობს, რომ ყოველთვის შეგიძლიათ სხვადასხვა რეცეპტი გამოიყენოთ. მაგ რამდენიმე საათით მარინადში ჩადოთ ან ყუთში თუნდაც 1 კვირა შეინახოთ.

ხრაშუნა კომბოსტო

Выращивание капусты белокачанной семенами в открытом грунте - Метеонова

დღეს თქვენთვის ხრაშუნა კომბოსტოს მომზადების 10 გამოცდილი რეცეპტი მოვაგროვეთ. გთავაზობთ გადახედოთ რეცეპტებს და ვიმედოვნებთ, რომ მოგეწონებათ.

მოსამზადებლად უმჯობესია თუ საშუალო და გვიანი ჯიშის კომბოსტოს აიღებთ. კომბოსტო გაყინული არ უნდა იყოს, თორემ რბილი გამოვა.

კომბოსტოში შეგიძლიათ ცოტა პირშუშხა დაუმატოთ ტანინები მისგან კომბოსტოში გადავა და დარბილების საშუალებას არ მისცემს. რეცეპტში მოცვი კომბოსტოს დიდი ხნით ხრაშუნა გემოს შენარჩუნებაში დაეხმარება.

მარინადში ჩადებული კომბოსტო 1 დღით

ინგრედიენტები

  1. 2.5 კგ თეთრი კომბოსტო
  2. 700 გრ სტაფილო
  3. 4 კბილი ნიორი
  4. 100 მლ მცენარეული ზეთი
  5. 1 წყალი
  6. 70 გრ მარილი
  7. 100 გრ შაქარი
  8. 12 წიწაკის მარცვალი
  9. 5 მიხაკის ყვავილედი
  10. 10.4 დაფნის ფოთოლი

მომზადება

კომბოსტო დაჭერით. სტაფილო მსხვილ სახეხზე გახეხეთ, ნიორი თხელ ფენებად დაჭერით.ბოსტნეული ქვაბში ჩაყარეთ.წყალი აადუღეთ, ჩააასხით ძმარი, ზეთი. დაუმატეთ მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, მიხაკი.მარინადი ოდნავ გააგრილეთ და კომბოსტოს დაასხით.ზემოდან თეფში დაადეთ და დააწექით. 10 საათით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. შემდეგ, კომბოსტო მარინადთან ერთად სამლიტრიან ქილაში გადაიტანეთ. მაცივარში 12 საათით შეინახეთ.