რატომ უნდა ვჭამოთ პანდემიის დროს სალა?


კვების ექსპერტები გვირჩევენ, რა საკვები უნდა შეიტანოთ რაციონში შემოდგომა-ზამთრის პერიოდში.

ცივ სეზონში სხეულს განსაკუთრებით სჭირდება ჯანმრთელი ცხიმები, ამიტომ ღირს გავიხსენოთ უბრალო, ყველასთვის საყვარელი და ხელმისაწვდომი პროდუქტი- სალა.

ღორის ქონი არა მხოლოდ ჯანსაღი ცხიმი და ნახშირწყლებია, არამედ ვიტამინების A, E და D- მდიდარი წყაროა, რაც ხელს უწყობს იმუნიტეტს რთულ პერიოდებში.

Методы идеальной засолки сала | Еда, Вкусняшки, Идеи для блюд

დღეს, როდესაც მსოფლიოში ეპიდემიოლოგიური მდგომარეობა ძალზე საგანგაშოა, ექიმები ურჩევენ დღეში მინიმუმ 50 გრამი სალის ჭამას.

ცნობილმა ტელეწამყვანმა დოქტორმა ელენა მალიშევამ ერთ-ერთ სატელევიზიო მაუწყებლობაში განაცხადა, რომ ვირუსული დაავადებების პროფილაქტიკისთის, მათ შორის კორონავირუსის თავიდან ასაცილებლად, აუცილებელია რაციონში ვირთევზას ღვიძლის, ხამანწკების და კაკლის შეტანა.